Het bijwonen van een veiling is erg leuk om een keer mee te maken. Maar wat een drukte is het daar altijd. Over het algemeen zijn de veilingmeesters goed opgeleid en zien ze al snel of jij je nummer omhoog houdt voor een bod. Maar als zij dat even missen, dan grijp jij ook zomaar mis. En dat wil je natuurlijk niet. Dit kun je voorkomen door je aan te melden bij een online veiling. Bij zo’n veiling wordt je bod altijd gezien en kun je de seconden aftellen tot het artikel van jou is.

Een veiling bijwonen vanuit je eigen luie stoel

Of vanachter je bureau natuurlijk, net waar je voorkeur naar uitgaat. Maar een veiling bijwonen is ook online een hele happening. De spanning over jouw bod blijft hetzelfde als wanneer je in een veilingzaal zit. Je hoopt natuurlijk dat jouw bod het hoogste is en dus geaccepteerd wordt. Het verschil met reguliere veilingen is dat je je aangekochte spullen zelf moet ophalen op vooraf bepaalde ophaaldagen. Bekijk deze data dus goed voor je gaat bieden, anders moet je misschien iets anders regelen.

Wat je ook wilt aanschaffen, het kan op een veiling

Je zult het soms niet geloven welke artikelen er allemaal voorbij komen op een (online) veiling. Van complete inboedels tot gereedschapskisten, schoolboeken en tierelantijntjes. Je kunt het zo gek niet bedenken. Maar ook bijvoorbeeld de inrichting van je (nieuwe) kantoor kun je vaak via zo’n veiling voor een goede prijs aanschaffen. Want veel van de geveilde producten komen uit faillissementen. Dat klinkt heftig, maar jij kan daar prima je voordeel mee doen. Maar ook auto’s, paardentrailers en complete vloeren kun je op deze veilingen tegenkomen. Ideaal als je net naar zoiets op zoek bent. Het is dus altijd verstandig om regelmatig de veilingsite te checken. Zo weet je zeker dat je niets misloopt.

De veilingmeester ontbreekt op een online veiling

Het is natuurlijk jammer dat je op een online veiling de veilingmeester niet kunt horen ratelen. Want dat is echt een vak apart. Je kunt wel nagaan dat dat met online veilingen niet te regelen valt. Mis je het geluid van de veilingmeester echt enorm? Dan kun je in de achtergrond altijd een filmpje van bijvoorbeeld YouTube aanzetten. Zo heb je de complete veilingexperience gewoon lekker bij je thuis. Kopje koffie of thee erbij en kijken wat je concurrenten doen. Ik wens je veel plezier en succes!
Veiling