Je zou denken dat een paard het maar gemakkelijk heeft. Lekker in de wei staan, spelen, lekker eten en af en toe bereden worden. Toch heeft ook een paard wel te maken met lichamelijke ongemakken. Een manier om je paard hiermee te helpen is het toedienen van Magnesium paard. Magnesium paard is, zoals de naam al zegt, speciaal ontwikkeld voor paarden. Want ook paarden hebben te maken met te hoge spierspanning en stress. Magnesium paard kan een flink deel van die problemen oplossen.

Hoe weet je of jouw paard Magnesium paard nodig heeft?

Via bloedonderzoek kom je er eigenlijk nooit achter of jouw paard een magnesiumtekort heeft. Toch is het wel belangrijk om te weten of dat het geval is. Want een magnesiumtekort kan op den duur zelfs zorgen voor broze botten en dus botbreuken. Dat wens je natuurlijk geen enkel paard toe. Een manier om te kijken of jouw paard Magnesium paard toegediend moet krijgen is het (laten) onderzoeken van het ruwvoer. Ook kun je een urineonderzoek laten uitvoeren door de dierenarts. Wanneer je je paard Magnesium paard voorzet, zie je dan vaak al binnen een week dat de urinewaarden beter worden.

Heeft ieder paard Magnesium paard nodig?

Lang niet ieder paard heeft te maken met een magnesiumtekort. Het is dus ook lang niet voor ieder paard zinvol om Magnesium paard in te zetten. Dit is vaak pas aan de orde bij zeer actieve paarden, die meer verbruiken dan ze binnen krijgen. Een paard heeft gemiddeld 9 gram magnesium per dag nodig, in dat geval hoef je bijna niet bij te voeren, zeker niet wanneer je goed voer hebt. Maar is je paard erg actief, bijvoorbeeld als sportpaard, dan heeft hij tot wel 15 gram magnesium per dag nodig. Dat red je haast niet zonder bij te voederen.

Magnesium paard, maar hoe voeder ik dat bij?

Door Magnesium paard in citraat-vorm aan te bieden, zal je merken dat je paard zelf geen probleem heeft met het opnemen van de voedingssupplementen, want je paard vindt citraat over het algemeen heel erg lekker. Het is ook de vorm van magnesium die het gemakkelijkst wordt opgenomen door het paard. Magnesium-citraat wordt namelijk opgenomen in de dunne darm. Zo komt het direct in de bloedbaan terecht en dat is wat je wilt. Wanneer je een goed voedingssupplement met magnesium-citraat kiest, kun je vaak al binnen een week aan je paard merken dat hij of zij zich beter voelt.