Als alles even teveel wordt, zeker als de feestdagen straks voorbij zijn en we weer gewoon aan het werk moeten, is het heel belangrijk om af en toe even je ontspanning op te zoeken. Een momentje voor jezelf. Dan zijn er weinig dingen zo fijn als een lekker warm bad. Muziekje aan, glas wijn in de hand, een mooi boek om te lezen en wat leuke kaarsjes aan voor de sfeer. Zo kun je even je hoofd leegmaken, lekker ontspannen zodat je er daarna wel tegenaan kan. Maar je kunt die ontspanning nóg fijner maken: met een hottub in je tuin creëer je nog meer sfeer, en maak je van jouw tuin je eigen wellness centrum.

Een hottub is goed voor je gezondheid

Niet alleen is het ontzettend ontspannend, wat wonderen doet voor de mentale gezondheid, een hottub kan ook nog eens bijdragen aan je fysieke gezondheid. Door al die stress die we de hele dag verdragen hebben we meer spanning in ons lichaam dan we vaak denken.  Dit werkt op al je pezen en spieren, wat veel pijn kan geven, maar kan ook nog eens heel slecht zijn voor je houding. Als je veel achter je computer zit zak je al snel onderuit, en als je lichaam daar teveel aan gewend raakt is het moeilijk om weer te wennen aan een betere houding. Maar het warme water van een hottub helpt ontzettend goed bij het weer leren ontspannen van het lichaam. De warmte en lichtheid van het lichaam in het water ontspant de spieren en laat je lekker bewegen of juist stilliggen zonder last te ervaren. Ook voor bijvoorbeeld sporters kan dit wonderen verrichten.

Hottub fijn voor elk seizoen

We associeren een hottub natuurlijk hoofdzakelijk met de zomer. Lekker in je bikini in de tuin, een koud drankje erbij, en even de hottub in springen tussendoor zodat je in de zon weer op kan drogen. Maar het fijne aan een hottub, in vergelijking met bijvoorbeeld normale zwembaden, is dat het water lekker verwarmd is. Dat betekent dat je gewoon in je tuin kunt blijven ontspannen, zelfs als het buiten regent, hagelt, vriest of sneeuwt. Een hottub geeft zo toch een heel ander gevoel en een andere sfeer dan in je badkuip met alleen kunstmatig licht. Je kunt er nog een leuk afdakje boven maken tegen de regen, en alles om de hottub heen elk seizoen helemaal in thema decoreren. Zo heb je altijd jouw momentje van rust, en toch elke keer anders.