Vaak vergeten we zelf hoe creatief we kunnen zijn. Door alle drukte van school, werk, en sociale druk zitten we al snel vast in patronen, en het denken en patronen, welke moeilijk te doorbreken zijn. Door eens iets te maken of simpelweg iets aan je omgeving te veranderen kun je jezelf zo uit die sleur halen. Vaak durven mensen niet snel een potlood te of kwast te pakken omdat ze denken niet ‘goed’ te kunnen tekenen of schilderen. Maar er bestaat meer dan alleen figuratieve kunst! Met wat canvas stof en een beetje fantasie kun je niet alleen je creativiteit naar buiten laten komen, maar ook je huis of tuin eens opfleuren. Canvas stof is dus niet alleen leuk en mooi, maar ook nog eens nuttig!

Creatief met canvas stof

Met canvas stof kun je echt alle kanten op. En er zijn veel minder creatieve restricties dan bij bijvoorbeeld schilderkunst, wat het een makkelijkere stap maakt om mee te beginnen als je niet vaak creatief bezig bent. Je kunt knippen, plakken, naaien, borduren, en zelfs op de stof schilderen. Er is canvas stof verkrijgbaar in allerlei kleuren en patronen. Deze kun je met elkaar combineren op nieuwe manieren, je kunt je eigen patronen op een effen stuk stof maken, noem maar op.

Canvas stof in huis

Maar canvas stof is niet alleen leuk om creatief mee te zijn. Je kunt die creativiteit namelijk ook gebruiken voor iets nuttigs – of verhullen in iets wat nuttig lijkt, maar eigenlijk vooral gewoon leuk is. Je kunt met canvas stof je huis opfleuren. Maak een leuk kussentje voor op de eetkamerstoelen, op de bank of een nieuwe stof voor over de poef. Laat dezelfde details steeds weer terugkomen, bijvoorbeeld in een lijstje aan de muur, een kussentje op de bank en een krukje in een andere kamer. Dit creëert een samenhang in huis waar je mee kan blijven spelen, en die je steeds weer kan veranderen. Door een keer een nieuwe rol canvas stof te bestellen en de boel eens om te draaien geef je je hele huis snel en makkelijk een hele nieuwe uitstraling.

Canvas stof in de tuin

Ook buitenshuis kun je van alles met canvas stof doen. Een loungebank wordt nog tropischer met een vrolijk kleurtje, een kussentje op de stoelen maakt gezellig buiten eten nog net wat gezelliger en een strandstoel kun je zo als nieuw laten lijken door simpelweg de bekleding eens te vervangen. En als je echt de smaak te pakken hebt kun je een heel nieuw project beginnen en bijvoorbeeld eens een hangmat of speeltent voor in de tuin maken!